Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulu
tr  fr 

Okulumuzda Yüzyılın Pi Günü Kutlamaları


Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında artık bir gelenek haline gelen Pi Günü Etkinlikleri bu yıl geniş bir konsept ile ve daha büyük bir coşkuyla kutlandı. Matematikte kullanılan en önemli sayı olma özelliği taşıyan ve 3,14 olarak bilinen Mart’ın 14’ünde dünyada da kutlanan Pi günü hazırlıkları okulumuzda haftalar önce başlamıştı.
   Bu yıl 15.’sini düzenlediğimiz Dünya Pi Günü Etkinliklerimiz kapsamında Yaşar Üniversitesi'nden Yrd. Doç.Dr. Refet POLAT'ı konferans salonumuzda etkilli ve keyifli, bir o kadar bilgi dolu bir sunum ile izledik. Güzelbahçe Piri Reis Okulu öğrencilerimizin de katıldığı etkinliklerimiz sunumun ardından yarışmalarla devam etti.
   Virgülden sonra sahip olduğu sonsuz sayıda rakamın periyodik olarak birbirini tekrar etmediği pi sayısı, "sonsuzluk" ve "rutin olmayan”ı işaret ettiği için, büyük anlam taşıyor. Bu yıl ise 2015 yılının Mart ayının 14'ü saat 9:26:53'de Pi sayısının ilk 10 basamağı yan yana geldiğinden dünyada da Yüzyılın Pi Günü olarak kutlandı.
   Hafta boyunca yapılan yarışmalar, t-shirt boyama etkinlikleri, pi konseptli pasta kurabiye satışları ve zümreler arası işbirlikleri ile pi kutlamaları yüzyılın pi gününe yakışacak şekilde gerçekleşirken finalde söylediğimiz, Pi günü için özel yazılan şarkı ile coşku ve keyif doruğa ulaştı.
   Matematik zümresi olarak, emeği geçen tüm öğrenci, veli, öğretmenlerimize teşekkür ediyor bir sonraki etkinliğimizde yine aynı keyifle buluşmayı diliyoruz.
 

 

 

    +90 232 236 77 41 (PBX)