X

Minik Kurabiyeler

Travel & Gourmets
5 Okunma

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı şeker

1/4 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 yumurta sarısı

1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 su bardağı un

Bir tutam tuz

Ganaj için:

400 gram bitter çikolata (%70 kakao)

250 ml. krema

1 çorba kaşığı tereyağı 

Hazırlanışı:

Küçük kurabiyeleri hazırlamak için; bir kapta şeker ve tereyağını karıştırın daha sonra vanilya ve yumurta sarısını ekleyerek tekrar karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekledikten sonra hamur formuna gelene kadar yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra on dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru açın ve küçük kareler şekilde bıçakla kesin. Yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden 180 derece ısınmış fırında altın sarısı rengini alana kadar 10-12 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Ganajı hazırlamak için; çikolatayı çok ince doğrayın, kremayı ve tereyağını küçük boy tencerede ısıtın ama kaynamamasına özen gösterin. Kaynama seviyesine gelince çikolatanın üzerine dökün. Bir çırpıcıyla kremayı ve çikolatayı dikkatlice karıştırın, ardından çırparak homojen bir sos elde edin.

Kek kalıbını veya pandispanya kalıbını çok az sıvı yağ ile yağlayın. Kalıbın her yerini kaplayacak şekilde streç film ile sarın. Ganaj ve kurabiyeleri bir kapta karıştırın. Karşımı kalıbın içine dökün ve üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabında iki saat bekletin ve sonrasında kalıptan çıkartıp servis edin.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar