X

Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin En İyi 7 Öneri

Travel & Gourmets
11 Okunma

"Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin En İyi 7 Öneri ya da Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları" Bu konu şüphesiz ki seyahat severlerin en merak ettiği ve sık sık araştırma yaptığı konulardan biridir. Tabii herkesin kendine özgü yöntemi var ve paylaşacaklarım da benim "Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin En İyi 7 Önerim" olacak. Kendi adıma söyleyeyim; seyahatlerin en külfetli kısmı ulaşım oluyor. Konaklayacak yer de öyle tabii ama konaklamada nispeten ucuz alternatifleri (hostel, misafirhane gibi) bulmak mümkün. Şimdi gelin maddeler halinde "Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin En İyi 7 Öneri" yazısını inceleyelim.

 

1. Esnek Tarihler / Esnek Saatler

"Söylemesi kolay" diyenleri duyar gibiyim ama çok etkili bir ipucu bence. Yani bunun için çeşitli araştırmalar yapmaya da gerek yok. Haliyle tatil, hafta sonu gibi günlerde herkes bir yere kaçma derdinde. Bırakın uçak yolculuğunu, aracınızla şehirden uzaklaşmak ve geri dönmek işkence halini alabiliyor. Şehir efsanesi midir bilmem ama en uygun biletin "Salı günü" en pahalı biletin de "Cumartesi günü" olduğu söylenir hep. Şahsi fikrimi söyleyeyim; cuma ve cumartesi en pahalı bilet olması gayet doğal haliyle demin belirttiğim tatil günleri kontenjanından. İlk ipucu neymiş; esnek tarihler.

 

2. Alternatif Rotalar

Güneydoğu Asya seyahatimden bir örnek vereyim size; Bu seyahatte Bangkok’u merkez kabul edip Vietnam ve Kamboçya dönüşlerini Bangkok’a yaparak tekrar aşağı doğru devam ettim. Vietnam’dan Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanına ulaşım 10X lirayken hemen yakınında bulunan (tamam o kadar yakın değil ama idare edilebilir) Don Mueang Uluslararası Havaalanına ulaşım 5X liraydı. İki ayrı havaalanı ama fiyatlar ciddi anlamda oynayabiliyor.

 

3. Bültenlere Kaydolmak

Kesinlikle etkili yöntemlerden biri de bu. Hava yolu firmalarının bültenlerine kaydolup indirim ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Örneğin; Pegasus üyeliğiniz olduğu için size özel indirim sunabiliyor ya da 10 bin kontenjanla sınırlı ucuz bilet satışı yapabiliyor. Not: Son biletimi Pegasus’tan kullanıcı adıma özel %40 indirimle almıştım. Bunun haricinde aerobilet gibi siteler de zaman zaman size çeşitli kodlar yollayıp kampanyalardan haberdar edebiliyor. İndirimleri birleştirip ciddi anlamda ucuz bilet sahibi olabilirsiniz.

 

4. Arama Motorlarını Kullanın

Bu da iyi yöntemlerden biri hatta arama motorlarına bakıp ardından sayfadan da kontrol etmeyi ihmal etmem. Yalnız kimi zaman arama motorları sayfalardan daha uygun fiyatlar verebiliyor. Benim sıkça baktığım arama motorları; Expedia, Momondo ve Skyscanner. Özellikle bu arama motorlarından fiyat alarmı kurup istediğiniz fiyat aralığını yazarak fiyat değişikliklerinden haberdar olabiliyorsunuz. Belirtmemde fayda var; Expedia genelde Amerika için iyi sonuçlar veriyor daha doğrusu ben Amerika seyahatlerimde kullanıyorum. Skyscanner‘ın da fiyat alarmı iyi çalışıyor. Tüm ay seçeneğini işaretleyip o ay içerisindeki en ucuz günü diyagram halinde de görebiliyorsunuz.

 

5. Erken Bilet Almak

İşte en yapamadığım şey bu. Mesela Haziran ayında ve daha yaz tam anlamıyla gelmemişken kış için bilet kampanyaları çıkıyor. Bu denli uzun zaman diliminde plan yapmak pek bana göre değil. Özellikle değişken durumları göz önüne aldığınızda neyin ne olacağı pek kestirilemiyor. Siz yapabiliyorsanız mutlaka bu fırsatları değerlendirin derim.

 

6. Son Dakika Bilet Almak

İşte "Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin En İyi 7 Öneri" listesinin en sevdiğim maddesi! Çeşitli sebeplerden ötürü "Ucuz Uçak Bileti" bulabiliyorsunuz özellikle son dakikalarda. Birkaç kez böyle bilet alma şansını yakaladım ve inanın para bulmuş gibi seviniyorsunuz. Hava yolu firmaları zaman zaman koltukları doldurmak ya da belirli tarihlerde uçağın boş geri dönmesinin önüne geçmek için böyle kampanyalar ve son dakika fiyatları çıkarabiliyor yani benim bilgim bu yönde. Siz de bu alternatifi göz önünde bulundurarak ucuz uçak bileti fırsatını yakalayabilirsiniz.

 

7. Paylaşım Platformları

Ben çok faydasını gördüm bu platformların. Kişilerin karşılık beklemeden paylaşım yaptığı yerler. Mesela ekşi sözlük, Uludağ sözlük gibi yerlerde açılan konular ya da sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar bunlara örnek gösterilebilir. Benim diye demiyorum @gezmelerdeyim instagram hesabımdan böyle kampanyaları duyuruyorum. Kampanya harici öğrendiğim bir şey varsa paylaşıyorum. Takip edenler bilir Bangkok’a uçak biletimi Turkmenistan Airlines'dan alıp takipçilerimle de paylaşmıştım. Bu hava yolu firmasının internetten satışı ya da herhangi bir arama motorunda kaydı yok. Soracak olursanız ben çok memnun kaldım yine olsa yine giderim ve bilet fiyatı hangi gün bakarsanız bakın aynı, değişmiyor. Son gün de alsan aynı, iki ay önceden alsan da. Ben de bu hava yolu firmasını böyle bir platformdan öğrenip araştırdım ve bingo biletimi alıp yola çıktım. Ucuz bilet bulacağınız, bol seyahatli günlere.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar