X

Palermo 2

Travel & Gourmets
9 Okunma

Palermo kazan ben kepçe, dört ayımı geçirdim. İnanın insanın dönesi gelmiyor böylesine mimari ve gastronominin harmanlandığı bu şehirden. Adada olup da işten arta kalan zamanlarımda renk cümbüşünü andıran pazar tezgahlarının arasında dolaşıp bolca adaya özgü hediyelik eşyalar satın aldım. Akşam pazarını andıran yerlerde ise enfes sokak lezzetlerini tadarak zamanımı geçirdim.

Adanın mutfağıyla ilgili pek çok şey söyleyebilirim. Sicilya mutfağında adada yaşamış tüm medeniyetlerin izlerine rastlayabiliyorum. İspanyol ve Fransız etkilerini göz ardı etmek mümkün değil. İtalya'da mutfağa girince kendimi İtalyan gibi hissediyorum. Çünkü mutfakta yemek pişirirken harcayabildiğim en az zaman diliminde en mükemmel lezzeti hedefliyorum. La Vucciria pazarından aldığım kıpkırmızı domatesler, iri yapraklı fesleğenler ve taze mozzerella peyniri ile akşam yemeğinden önce lezzetli bir atıştırmalık salata yapıyorum. Üzerine biraz da zeytinyağı ile daha da güzelleşiyor salatam. Yanında da İtalyanların ünlü baget ekmeği ile harika bir öğüne dönüşüyor. İtalya'da bölgeler arası değişen salata çeşitleri toprağının zengin olduğunu gösteriyor bana. Kuşkonmaz, yer elması, enginar gibi sebzeleri de salatalarında kullanıyorlarmış. Ayrıca İtalya'da günün ikinci yarısında salata öğün olarak sayılıyor. Ben ara öğünümde karnımı doyurmak istemedim çünkü böylesine güzel bir gastronomi şehrinde gidilecek çok hoş ve popüler mekanlar mevcuttu. Şehrin en eski restoranlarından bir tanesine rezervasyonum olduğu için açlığımı bastırmak istedim ve işe koyuldum. Hava henüz kararmıştı ki Casa Del Brodo Ristorante'ye doğru yürüyemeye başladım. Şehrin en güzel noktalarından birinde konumlanmıştı restoran. Küçükken filmlerde görüp de iç geçirdiğim, sıcaklığına hayran kaldığım bir İtalyan aile işletiyordu bu güzel mekanı. Ailenin babası diyebileceğim yaştaki beyefendi ile konuştuğumda, bana balıkların günlük tutulduğunu söyledi. Yiyecekleri akşam servisine yetiştirmek için özveriyle çalıştıkları belli. Yemek yerken adeta mutluluktan ağlayabilirsiniz.

​​La Vucciria Pazarı

Şehrin en canlı noktalarını pazarlar oluşturuyor. Caddelerin ve sokakların birleşiminden meydana gelen bir labirentin içindeymiş izlenimini veriyor insana. Rengarenk tezgahlarda bölgeye özgü hediyelik eşyaların yanı sıra moda fuarlarını kıskandıracak kadar çeşit bulunan kıyafetlerle de göz boyuyor.

​​Bit Pazarı

Siz de benim gibi geçmişe özlem duyanlardansanız ve koleksiyoner olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsanız bu pazar tam​ da​ size göre. İtalyan kültürünü ön plana çıkaran modern ve antik eşyaların yan yana sergilendiği tezgahları içerisinde bulunduran şehrin en ilgi çekici yeri.

Massimo Tiyatro ve Opera Evi

Avrupa'nın en zengin opera ve klasik müzik programına sahip, gösterişli mimarisi ile de şehrin en dikkat çekici binaları arasında. Konumu, mağazaların bulunduğu şehrin en kalabalık caddesinde olduğu için şehirde dolaşan turistlerin de buluşma yeri.​

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar