X

ELMALI PATATES KREMASI VE FINDIKLI TAVUK

Travel & Gourmets
8 Okunma

Biz profesyonel mutfak çalışanları ana malzemeleri evirir çevirir şekilden şekle sokar daha sonra onlara uyacak soslar arar ve prezantasyon yaparız. Çabalarımız sonuç verir de lezzetli bir yemek bulursak fazlasıyla mutlu oluruz. Fakat pek çok kez tavuk yemeklerinden korkmuşuzdur. Tavuk menülerde ya satılmaz ya da klasik tarifler sipariş edilir; şnitzel, körili tavuk, haşlanmış tavuk vb. Bu da şefin yaratıcılığını baltalar ve 'yine mi bu sipariş' demekten kendini alamaz. Ben bu sayıda sizlere aslında tamamen bizim malzemeleri kullanarak farklı bir tavuk yapmayı denedim ve oldukça iyi bir sonuç elde ettim. Sizlerin de bu tarifi denedikten sonra kendi kendinize 'kesinlikle bunu tekrar denemeliyim' diyeceğinizden eminim. Şimdiden afiyet olsun o zaman.

 

· 2 adet orta boy tavuk göğsü

· ½ su bardağı ince bulgur

· 1 adet domates

· 1 adet çarliston biber

· 1 tutam maydanoz

· ½ çay bardağı zeytinyağı

· 1 limon kabuğu

· Tuz

· Karabiber

· 50 gr iç fındık

Bulguru tıpkı kısır yapar gibi üzerini geçene kadar sıcak su ile ıslatıyoruz ve bu kabın ağzını hava almayacak şekilde streçliyoruz. Bulgur şişip pilav kıvamına gelince içine maydanoz domates ve biberimizi doğruyoruz. Daha sonra zeytinyağı tuz, karabiber ve limon kabuklarını ekleyerek karıştırıyoruz. Teflon tavamıza çok az zeytinyağı koyuyoruz ve biraz kızmasını bekliyoruz. Isınan tavamıza tavuk göğsümüzü koyuyoruz, tuz ve karabiberle pişiriyoruz. Tavuğumuzun tamamen piştiğinden emin olduktan sonra tavadan alıyoruz ve aynı tavaya ufaladığımız fındıklarımızı atıp hafif kavuruyoruz. Tavuğumuz üstüne yağı ile beraber fındıklarımızı serpiyoruz.

 

Krema İçin:

· ½ yeşil elma

· 1 patates

· 50 gr tereyağı

· ½ çay bardağı süt

· Tuz

· Tarçın

 

Yeşil elmalarımızı ve patateslerimi soyup ince ince doğradıktan sonra ufak bir tencerede sıcak suyla haşlamaya bırakıyoruz. İyice püre kıvamına gelince rondoda çekiyoruz. Rondoda çekerken içine sırasıyla tereyağını, o eridikten sonra da sütünü ilave ediyoruz ve tuzunu da koyduktan sonra akışkan bir krema gibi olana kadar çekmeye devam ediyoruz. En son kremamızı tavuğumuzun üstüne gezdirdikten sonra az miktarda tarçınla lezzetlendiriyoruz.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar