X

NO-BAKE LIME CHEESECAKE

Travel & Gourmets
9 Okunma

Cheesecake’in bir kek bile kabul edilmediğini söyleyerek işe başlayayım. Bu tatlı aslında 'kek' kategorisinden ziyade, 'yumurta bazlı tatlılar' arasında sayılır. Bunun sebebi, tatlının yapısı. Cheesecake’ler gerçekte iki, ama genel uygulamayla üç katmandan oluşuyor. En alttaki birinci katman olan ’taban’ genellikle bisküvinin kırıntı haline getirildikten sonra şeker ve tereyağıyla karıştırılıp biraz fırınlanmasıyla elde ediliyor. Bu taban çok kalın değil.

 

Tatlının ikinci ve esas katmanıysa; yumurta, krem peyniri, şeker ve kremanın çırpılıp fırında pişirilmesiyle elde edilen dolgu malzemesinden oluşuyor. O nedenle bu katmanı kek değil, bir tür creme brulee gibi düşünebilirsiniz. Üçüncü katman ise genelde cheesecake’lere farklı bir tat katmak amacıyla kullanılıyor. Meyveler, meyve sosları, balkabağı, kurabiye kırıntıları gibi.

Cheesecake yaparken dikkat edilmesi gereken bir dizi teknik husus daha var. Birincisi, bu tatlı yapımının ilk aşamasında krem peynirle şekeri çırparak pürüzsüz, kremamsı bir hale getirmeniz gerekiyor. Ancak bunu yaparken fazla çırpmamaya dikkat etmeniz gerekir. Yoksa kekiniz tutmayabilir. Peyniri önceden oda sıcaklığına getirirseniz, bu pürüzsüz hele getirme işlemi kolaylaşır. Ayrıca, kullanacağınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması şart. Aksi halde çırparak tek vücut haline getirdiğiniz krem peynir-şeker karışımı çözülebilir.

 

Fırına giren bir cheesecake’i yemek için ortalama bir mesai saati kadar beklemek gerekecektir. Sekiz saat beklemek yerine biz bunu hem daha fresh hale getirip hem de minimal bir zamana; üç saate düşürelim ve 'No-Bake' Cheesecake yapalım!

 

Malzemeler:

Krema Peyniri, 2x200 gr.

Ricotta, 100 gr.

Mascarpone, 100 gr.

Krema, 300 ml.
Lime, 2 adet rendelenmiş kabuk+suyu

Limon, 3 adet rendelenmiş  kabuk+suyu 
Nane, taze, 2 dal
Mısır nişastası, 1 yemek kaşığı

Limon lifli form bisküvi, 30 adet.

Tereyağı, 100 gr.

 

Hazırlanışı:

1- Rondoda bisküvileri un haline gelecek şekilde çekin. İçerisine erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıp tabanına ve parşömen kağıdı koyun. Bisküvi karışımını önce yarısını tabanına ekleyin ve spatula ile düzleştirin; diğer yarısını da çemberin çevresine kalıp yapacak şekilde sıkıca yerleştirin. Daha sonra dondurucuya yerleştirin.

2- Kremayı bir kabın içerisinde iyice çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın.

3- Bir kabın içerisine önce krema peyniri, mascarpone, ricotta ve şekeri iyice çırpın. Arada spatula ile çevreden merkeze doğru karışımı sıyırın ki daha sonra ağzınıza tuzlu bir tat gelmesin.

4- Krema karışımını buzdolabından alıp peynir karışımına ekleyin ve homojenize olana kadar çırpmaya devam edin.

6- Rondo içerisine nane, lime, limon kabukları ve suyunu koyup naneler parçalanana kadar çekin. Mısır nişastası ekleyerek sos kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

7-Limon karışımı soğuyunca diğer karışımla karıştırın. Hazırlanan karışımı kalıbın içerisinde karışımın merkezine doğru dökün. Buzdolabına kaldırın. Minimum iki buçuk saat buzdolabında kıvam alana kadar tutun.

8- Daha sonra fotoğraftaki şekilde lime dilimleri ve taze nane filizleriyle sunum yapıp servis edebilirsiniz.

İnanın, böyle bir cheesecake yememiş olacaksınız! Sıcak havalarda ferahlamanın tek yolu.

Bon appetit!

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar