X

Mississippi Mud Pie (Muddy Mississippi Cake)

Travel & Gourmets
7 Okunma

2015 yılının son günlerinde İstanbul yepyeni bir mekana kavuştu; KULİS! Uzun bir süredir de oldukça merak ediyordum, iş amaçlı bir İstanbul seyahatinden dolayı da Kulis Bebek’e gitme fırsatım oldu.

Sanat dünyasının ikinci evidir kulisler… Tiyatroda oyuna hazırlanırken ya da konsere çıkmadan önce dinlendiğin ikinci ev… KULİS de buradan yola çıkarak, hikayeler biriktirmek için doğdu…

Müzisyen ve eğitmen kimliği ile tanınan Buket Doran, yıllarca birçok isim ile müzik sektörünün mutfağında unutulmaz işlere imza atan Yeşim Doran Taş ve başarılı organizasyonları ile bilinen Berti Palambo’nun da içinde olduğu Tektekçi’nin kurucuları bir araya gelerek KULİS’in temellerini attılar.

KULİS’in kurucuları, yıllar önce müdavimi oldukları mekanların samimiyetini ve zarif duruşunu harmanlayarak misafirlerinin kaliteli müzik dinleyebileceği, zevkle yemek yiyebileceği bir mekan hayal ettiler ve KULİS’i tasarladılar. Özenle hazırlanmış iç dizaynı, sahnesi, terası ve lezzetli menüsü ile Bebek ve İstanbul’a yeni bir soluk getirecek olan KULİS'in LIVE SAHNE’sinde, Jazz’dan Rock’a haftanın beş günü canlı performansa yer verilecek. Birbirinden özel konserlerin yanı sıra alternatif isimlerin ve cover gruplarının da performanslarını izleyebileceksiniz.

Çalışma saatlerinden dolayı, yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak erken saatlerde kapalı olan Kulis’i bizim için açtıran Yeşim Doran Taş’a ve planlarını erteleyip bizim için orada saatlerce ilgisini esirgemeyen Tuğba Aydın’a çok teşekkür ederim.

Mississippi Mud Pie (Muddy Mississippi Cake)’i çok seveceksiniz. Hazırlaması biraz zahmetli olsa da buna değer!

MISSISSIPPI MUD PIE (MUDDY MISSISSIPPI CAKE)

Malzemeler:

Çikolatalı Kurabiye Kabuğu İçin:

Oreo, 40 Adet.

Tereyağı, 5 kaşık

Unsuz Çikolatalı Kek için:

Tereyağı, 4 kaşık

Bitter çikolata, 168 gr.

2 yemek kaşığı + 1 çay kaşığı espresso tozu

Sert Kahve, ¼ cup, oda sıcaklığında

Tuz, ¼ çay kaşığı

Vanilya özütü

Yumurta, 6 adet, XL

Şeker, 1 cup

Çikolatalı Puding için: 

Şeker, ¾ cup

Kakao, ½ cup

Mısır nişastası, ¼ cup

Yumurta sarısı + beyazı, 4 XL

Süt, 2 ½ cup

Tereyağı, 3 kaşık

Vanilya, 2 kaşık

Bitter çikolata, 80 gr.

Krema için:

Sert Krema, 1 ¼ cup

Pudra şekeri, 2 kaşık

Hazırlanışı:

1. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Rondo'da oreoları incecik çekin. Erimiş tereyağı ile karıştırıp kek kalıbının zemin ve kenarlarına yayın. On dakika fırında pişirdikten sonra soğutun.

2. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kasede espresso tozu, tuz, vanilya ve kahveyi karıştırın. Bir kap içerisinde de yumurta sarısı, ½ cup şekeri iyice beyaz köpük olana dek 5-10 dk çırpın. Başka bir kapta da yumurta beyazları, tuz ve kalan ½ cup şekeri sert köpük olana denk çırpın.

3. Benmari tekniği ile tereyağı ve çikolatayı eritin. Yumurta sarısı kabının içine kahveli karışım ve erimişçikolatayı da ekleyerek mikser kullanmadan spatula ile iyice karıştırın. 

4. Yumurta beyazlarını ise birer bardak şeklinde karışıma ekleyerek spatula ile köpükleri çok fazla yok etmeden çevreden merkeze doğru karıştırın. Karışımı kalıba dökerek, 180 derece fırında 38-42 dakika pişirin. Piştikten sonra dışarıda soğutup buzdolabında en az üç saat dinlendirin.

5. Şeker, kakao, tuz ve mısır nişastasını bir tencere içerisinde karıştırıp üzerine yumurta sarılarını ekleyin ve tekrar karıştırın. Orta ateşte yavaş yavaş sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca da çikolata, vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Pudingin üzerine değecek ve hava almayacak şekilde streç film ile kaplayın ve en az üç saat bekletin.

6. Puding karışımını kekin üzerine spatula iye yayın ve son işlemi yapmadan önce tekrar 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

7. Sert krema ve pudra şekerini önce düşük, sonra yüksek, en son da orta devirde çırpın. Koyu bir köpük elde edince de pudingin üzerine ekleyip buzdolabında en az bir saat dinlendirin.  

Uzun uğraşlar sonunda ‘’Mississippi Mud Pie ( Muddy Mississipi Cake) yemeye hazır, afiyet olsun.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar