X

FIRINLANMAMIŞ YAZ LAZANYASI

Travel & Gourmets
8 Okunma


Havaların ısınmasıyla beraber hemen herkes hafta sonu dedi mi, İzmir’den tatil yerlerine doğru göç etmeye başlar. Durum bende de o şekildeydi. Birkaç arkadaşımla beraber hem şehirden uzaklaşmak, hem de yazlıkta güzel bir Amerikan tarzı "BBQ" yapmak yoğunluğun üstüne çok iyi gelir diye düşündük. Önden bir Cunda adası gezintisi yapar, ardından yemeğe geçeriz deyip ara sokakları gezmeye başladık. Çevrede muhteşem ürünler satılıyor; fakat herkes kendi tarzı doğrultusunda ürünleri görüyor. Ben mesela, "acaba bu ay sunumu nasıl gerçekleştirsem?" düşünceme alternatifler ararım. Gezinin ortalarında Bihter hanımın standına uğradım. Fakat bu sefer dikkatimi öncelikle Maldivler’den gelen mercanlar çekmişti. Gözüm sağ tarafa kayınca; benim için klişe haline gelmiş zeytin ağacı sunumlarının dışında farklı ağaç türlerini görmek oldukça heyecanlandırmış, kafamda da "bununla şunu, şununla da bunu yaparım, harika olur" diye düşünceler geçerken Bihter hanım da bilgilendirmeler yapıyordu. Derken konu yaptığım işe gelince tüm kibarlık ve misafirperverliği ile iki ürününü birden bana hediye etti. Kendisine yemeklerin daha da güzelleşmesine katkıda bulunduğundan dolayı tekrardan teşekkür ederim. Bihter hanımın diğer ürünlerini de merak ederseniz @hamurundavar instagram sayfasından direkt yönlendirilebilirsiniz. 

Ben yaz mevsimini sevmediğimden ötürü, yemek yemekte zorlanırım. Yediğim zamanlarda da genelde hafif lezzetleri tercih ederim. Bu yüzden de fırında pişmeyen bir lazanya yaptım ve hatta tamamlayıcı malzemeleri bile neredeyse hiç pişirmeden, en fresh haliyle kullandım. Bu yüzden de sizlere iki farklı "No-Bake Lasagna" hazırladım.

Birincisi; "Domates ve Ricotta ile", ikincisi de; "Kuşkonmaz ve Füme Somon ile"

Malzemeler:
- Parmigiano Reggiano, 3 yemek kaşığı
- Ekstra Sızma Zeytinyağı (EVOO), 3 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı
- Deniz tuzu ve iri taneli karabiber
- Lazanya, 8 yaprak.
- Sarımsak, 1 küçük ve rendelenmiş.
- Kiraz domates, 2 su bardağı
- 2 kabak, yarıdan kesilmiş ve dilimlenmiş.
- Fesleğen, 1 yemek kaşığı dilimlenmiş + birkaç yaprak servis için
- Füme somon, 60 gr.
- Kuşkonmaz, 6 adet.
- Ricotta, yarım su bardağı, az yağlı.

Hazırlanışı:
1-Küçük bir kapta ricotta, parmesan ve iki çay kaşığı zeytinyağını birleştirip tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Büyük bir tencerede, kaynar tuzlu suda paket talimatlarına göre lazanyayı pişirin ve suyunu süzün.
2-Büyük bir tavada, orta-yüksek sıcaklıkta iki yemek kaşığı zeytinyağını, sarımsak ve domatesi tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Yaklaşık üç dakika kadar hafifçe, bozulana kadar karıştırın. Bir kaseye domatesleri aktarın. Tava içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ve kabakları ekleyin; tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Yaklaşık beş dakika kabaklar yumuşayana kadar karıştırıp pişirin. Başka bir kaseye aktarın ve fesleğen ilave edin. Başka bir tuzlu suda, kuşkonmazları bir dakika süreyle haşlayıp buzla suya aktarıp pişmesini durdurun.

3-Tabağın ortasına biraz domates yerleştirip lazanya plakasını ortaya koyun. Bir kaşık dolusu ricotta, kabak ve birkaç domates koyup bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. En üste fresh domates ve fesleğen yaprağı koyarak süsleyin. 
4-Başka bir tabağa lazanya plakasını yerleştirin. Ortasına bir kaşık dolusu ricotta, bir dilim somon koyun ve bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. En üste yine kuşkonmaz, üzerine somon ve onun üzerine ricotta koyarak servis edin. 

Önümüzdeki ay yeni tariflerle görüşmek üzere,
Afiyet olsun!

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar