X

TIRAMISU

Travel & Gourmets
7 Okunma

Lezzetiyle baş döndüren, birden fazla lezzet aroması sunan, İtalyan'ların dünyaya kazandırdığı en güzel tatlılardan biri; Tiramisu. 

Malzemeler: 

- 5 adet yumurta

- 400 gram kedidili bisküvi

- 500 gram Mascarpone peyniri

- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker

- 2 çorba kaşığı çözülebilir kahve

- Kakao

Hazırlanışı:

1- Beş adet yumurtanın sarıları ile aklarını birbirinden ayırın ve iki ayrı karıştırma kabının içerisine koyun.

2- Bir bardak şekerin yarısını yumurta sarıları ile karıştırın ve çırpın.

3- Yumurta sarılarının bulunduğu karışımın içerisine mascarpone peynirini ekleyin ve homojen bir krema elde edene kadar çırpmaya devam edin.

4- Diğer kabın içerisindeki yumurta aklarını ve kalan yarım bardak şekeri, beyaz ve koyu bir köpük elde edene kadar çırpın. (Yumurta aklarını kar haline getirene kadar çırpın. Bu işlemi yaparken mikser kullanmanızı tavsiye ederim.)

5- Böylece iki kremayı birbiriyle homojen bir karışım olana dek spatula ile alt üst edin. Bu işlem sonrasında tiramisu'nun kreması hazır.

6- Kahveyi sıcak suda eritin ve kedidilini kahveli karışıma batırıp kavanozların içine bir kat şeklinde dizin. Üzerine bir kaşık kremadan ekleyin. Sonra tekrar bisküviyi dizin. Bu işlemi kavanoz alana dek uygulayın. Üzerine de kakao eleyin.

7- Yemeden önce buzdolabına koyun ve en az iki saat dinlendirin. Ne kadar uzun süre dinlendirirseniz o kadar lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar