X

PATATES WAFFLE

Travel & Gourmets
9 Okunma

Büyük üstat Chef Michel Bras ismini belki duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da şöyle kısa bir bilgi veriyim; dünyadaki bütün restoranlarda satılan çikolata şelalesinin mucidi. Bu tarifi ondan esinlendim fakat tabii ki ne şeklen ne de kullanılan malzeme açısından kesinlikle benzerlik göstermiyor. Fakat bayıla bayıla yiyeceğiniz, konuklarınızı mutlu edebileceğiniz hafif bir tatlı buldum; siz de mutlaka denemelisiniz. İşte mucize sebze patatesin tatlısı; 'patates waffle'ımız.

Not: Bu arada Osmanlı İmparatorluğunun fikren ve fiilen dev padişahı Fatih Sultan Mehmet'in patates yiyemediğini biliyor muydunuz? Hayır, hayır alerjisi falan yokmuş. Patates daha batı medeniyetleri tarafından bulunamamış o tarihlerde. Düşünün ki koca Osmanlı padişahısınız ve patates kızartması bile yiyemediniz, işte bu yüzden yaşadığınız çağın kıymetini bilin.

Malzemeler:

2 büyük boy patates

Karadut

Ayçiçek yağı

Kreması için:

1 yumurta

Yarım fincan un

Yarım fincan nişasta

Yarım bardak şeker

1,5 bardak süt

1 paket vanilya

Önce patatesleri soyuyoruz ve geniş kısımlarını kullanacağımız için bilerek ince ve geniş parçalar kesiyoruz. Bir nevi cips gibi olacak. Kestiğimiz parçalardan çay bardağının ağzını kalıp olarak kullanarak muntazam halkalar elde ediyoruz. Ardından şekerli bir suyun içine patatesleri koyup ocakta yarım haşlıyoruz ve kırmadan bir tabağa alıyoruz. Tavaya çok az ayçiçek yağı koyup altın sarısı renk alana kadar patatesleri kızartıyoruz. Kızaran patatesleri peçetenin üstüne alarak yağlarını süzdürüyoruz.

Kremanın tarifi;

Bütün malzemeleri çırpma kabına alıyoruz. Mikserle 4-5 dk. çırpıyoruz. Daha sonra tencereye alıp orta ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz. Soğuması için soğuk bir yere alıyoruz. (devamlı çırpmaya devam edin)

Daha sonra fotoğraftaki gibi katmanlar oluşturacak şekilde yaptığımız tatlı patates cipslerinin arasına kremayı sıkıyoruz ve her kata sırasıyla karadutları koyuyoruz.

Ben pakette kalan ezilmiş karadutlarını rondoya koyup üzerine biraz bal ve krema ilave ederek püre haline getirdim, tatlılarımın altına leziz bir sos yaptım siz de bunu uygulayabilirsiniz.

İşte size gayet sağlıklı bir orijinal waffle tarifi, patateslerinizin çıtır çıtır olmasına dikkat edin!

Instagram: serhatsackesen

www.serhatsackesen.com

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar