X

Nane ve Chili Biberli Zaru Soba ile Tavuk Şiş

Travel & Gourmets
12 Okunma

Yaz gelince ızgara ve mangal başına geçilir, klasik et ve sebzeler pişirilir. Ben size klasiklikten uzak hem farklı bir tavuk marine önerisi, hem de klişe haline gelmiş pilav yerine de farklı bir noodle tarifi vereyim dedim. Hafta sonu yazlığa gider, çimler ve deniz manzarasını değerlendirmek için dış mekan çekimi yaparım, "Nasıl olsa hava şahane akşama doğru da gün batımını değerlendiririm." diye düşünmüştüm ki; sunumlarımı yapıp dışarı çıkacağım vakit felaket bir fırtına, şimşek ve yıldırım beni karşılayınca kafamdaki güzel, can alıcı görüntüyü yapamadım ama sizler için harika bir tarif hazırladım. 

Soba Noodle, Güney Kore’de kara buğday unundan yapılan bir türdür. Makro marketlerde, noodle bölümlerinde bulabilirsiniz.

Malzemeler:

30 ml Ayçiçek yağı

30 ml soya sosu, artı ekstra.

30 ml lime suyu

Taze nane ve kişniş, doğranmış, 2 dal.

5-10 gr taze doğranmış chili biber (veya kurutulmuş)

2 diş sarımsak

500 gr. Tavuk budu filetosu

½ paket soba noodle

15 ml susam yağı ve susam

Buğulanmış kuşkonmaz.

Metod:

1- Nane, kişniş, ayçiçek yağı, soya sosu ve limon suyunu birlikte karıştırın. Biber ve sarımsak ekleyin. Tavuk parçaları üzerine dökün ve en az 2 saat marine için bir kenara koyun.

2- Şişlere dizip dibindeki yağıyla pişirilecek yüzeyi yağlayın ve döküm ızgara ya da kömür ateşinde pişirin.

3- Soba noodle’ları su veya tavuk suyuyla paket talimatlarına göre pişirin. Soya sosu, biraz susam ilave edin. Nane, kişniş, kuşkonmaz ve tavuk şiş ile servis edin.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar