X

GRANOLA

Travel & Gourmets
8 Okunma

"Keşke bir 24 saat daha olsa..." ama maalesef öyle olmuyor işte. Daha tam anlamıyla işlerimi halledemeden gün çoktan bitmiş oluyor. İşte bu yüzden hayat bana pratik olmayı öğretti; kendime göre uyarladığım granola tarifi tam anlamıyla bu tanıma uyuyor. 

Sabahları erken kalkmak zorunda olanlar ve kahvaltı hazırlayacak zamanı olmayanlar için; aynı zamanda dengeli beslenmek ve spor yapanlar için de harika bir tarif. 

Şimdiden afiyet olsun. 

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın. Çeyrek bardak esmer şekeri 50 ml su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı bal ile birlikte orta boy tencerede şeker eriyene kadar 1-2 dakika kaynatın. 2 su bardağı yulaf, 1 su bardağı file badem, yarım su bardağı kabak içi, yarım su bardağı çiğdem içini tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 12 dakika pişirin. Fırının kapağını açıp malzemeleri karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra istediğiniz kurutulmuş meyveyi ekleyin. Hava geçirmez bir kapta iki hafta saklayabilirsiniz. Sabahları süt ya da yoğurtla yiyebilirsiniz.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar